Hírek : Megnyílt a Kertvárosi közösségi komposztáló (2022.03.03. csütörtök 14:50)


Újabb zöld lépés kerületünkben!

Március 1-jétől két közösségi komposztáló is nyitva áll a kerületiek előtt, ahol a kerti és konyhai zöldhulladékokat gyűjtik.

A Kertvárosban képződött zöldjavakat a Bökényföldi út és a Forrásmajori dűlőt összekötő út melletti telephelyre is vihetik, az útvonal táblákkal is jelezve van az Egis Gyógyszergyár megállónál. Emellett már a HÉV túloldalán, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet székhelyén is várják a lakosokat, mindkét helyen darálják és hasznosítják a szerves hulladékot.

A Demeter utca 3. szám alatti komposztpont megnyitásán Kovács Péter polgármester, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, valamint Szász József alpolgármester és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója ismertették a tudnivalókat. Mint elmondták, a kertvárosi közösségi komposztálókba minden XVI. kerületi lakos helyezhet el zöldhulladékot, maximálisan havi mintegy 1 m3 mennyiségben, lakcímkártya felmutatásával.

A gyűjtőpontok nyitvatartása:

hétfő-csütörtök: 7:00-16:00

péntek: 7:00-13:00

A közösségi komposztáló végterméke visszaforog a természet körforgásába, hiszen az értékes zöldjavak köztereinken hasznosulnak, mulcsként és biológiai talajjavító anyagként.

Az ingyenes tavaszi nyesedékgyűjtési akció idén március 16-tól április 10-ig tart. Az előző évekhez hasonlóan a Kerületgazdák azt kérik, a kévébe kötött gallyakat, ágakat ingatlanjuk elé helyezzék ki, illetve a kötegelt faágak mérete és súlya egy ember által mozgatható legyen.

Védjük együtt környezetünket, az ökológiai körforgást!

cikkünk a későbbiekben frissül!

Vissza a hírekhez