Kerületgazda Szolgáltató Szervezet

2022 március 1-jétől két közösségi komposztáló is nyitva áll a kerületiek előtt, ahol a kerti és konyhai zöldhulladékokat gyűjtik.

A Kertvárosban képződött zöldjavakat a Bökényföldi út és a Forrásmajori dűlőt összekötő út melletti telephelyre is vihetik, az útvonal táblákkal is jelezve van az Egis Gyógyszergyár megállónál. Emellett már a HÉV túloldalán, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet székhelyén is várják a lakosokat, mindkét helyen darálják és hasznosítják a szerves hulladékot.

A gyűjtőpontok nyitvatartása:

hétfő-csütörtök: 7:00-16:00

péntek: 7:00-13:00

A lerakás szabályai:
A komposztálható nyersanyag leadásának lehetőségét a kertvárosi - XVI. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosok vehetik igénybe.
A leadás ugyanazon lakcímről havi egyszeri alkalommal, legfeljebb egy m3 mennyiségben lehetséges.

A kiváló minőségű komposzt előállításához lényeges szempont a megfelelő alapanyag, ezért kérjük, a leadás során fokozottan figyeljenek erre!

A leadás szabályai

A komposzt elvitele:
A közösségi komposztálóból a kerületi lakosoknak - legfeljebb 10 l mennyiségben - komposzt elvitelére van lehetőségük.
Ugyanazon lakcímre az elvitel havi egyszeri alkalommal lehetséges.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a telepfelügyelő a leadott komposztálható nyersanyagot ellenőrizheti, s 12 hónapra kizárható az a személy, aki nem a komposztba való anyagot ad le.

A közösségi komposztáló végterméke visszaforog a természet körforgásába, hiszen az értékes zöldjavak köztereinken hasznosulnak, mulcsként és biológiai talajjavító anyagként.

A működési szabályzat